Mariusz Ziółkowski obejmuje stanowisko Vice President Poland and South East Europe w TD Synnex

Izabela Myszkowska
Izabela Myszkowska - Redaktor Brandsit
1 min

Mariusz Ziółkowski jest z TD SYNNEX, a wcześniej z Tech Data, związany od 6 lat, a licząc od momentu dołączenia do zespołu Avnet Technology Solutions – 11 lat. Od maja 2017 roku sprawuje w organizacji w Polsce najważniejszą funkcję managerską, stojąc na czele dwóch polskich spółek.

Swoje pierwsze kroki w IT Mariusz Ziólkowski stawiał 28 lat temu w polskich firmach integratorskich. Nastepnie nawiązał współpracę z IBM, gdzie spędził ponad 14 lat konsekwentnie rozbudowując swoją wiedzę oraz umiejętności biznesowe, co znalazło przełożenie na sukcesy zawodowe oraz kolejne awanse. Z organizacją pożegnał się w 2012 r. jako Manager of IBM System x Operating Unit for Poland, Lithuania, Latvia and Estonia.
W tym samym roku dołączył do zespołu Avnet Technology Solutions jako Sales Director, żeby po roku obfitującym w liczne wyzwania, ale też sukcesy awansować na stanowisko Country General Managera. Po przejęciu Avnet Technology Solutions przez Tech Data, w maju 2017 roku został mianowany Country General Managerem Tech Data. Po przejęciu Tech Data przez Synnex Corporation, objął stanowisko Sr. Country General Managera połączonych firm, a w styczniu 2023 r. stanowisko Vice President, Poland. We wrześniu 2023 r. TD SYNNEX powierzył Mariuszowi Ziółkowskiemu stanowisko Vice President Poland and South East Europe.

- REKLAMA -